Constructie

Er zijn twee soorten rieten daken: een traditionele (open) constructie of een zogenoemd schroefdak. Rietdekkersbedrijf Wim Bloemert is specialist in beide soorten. Wij geven u uiteraard goed advies over welk type het beste bij uw woning past.

Traditionele constructie

De open constructie is het rieten dak zoals dat al eeuwenlang in Nederland wordt gebruikt. Riet wordt daarbij op rietlatten gebonden. Eigenaren van monumentale woningen of boerderijen kiezen regelmatig voor deze variant. Nadeel van een traditioneel rieten dak is dat de isolatiewaarden laag zijn en dat het brandgevaar hoger is dan bij een schroefdak. Uiteraard zijn er wel maatregelen mogelijk die de isolatie verbetert.

Schroefdak

Een schroefdak wordt ook wel de gesloten constructie genoemd. Rietdekkersbedrijf Wim Bloemert schroeft hierbij het riet op een dichte ondergrond, zoals dat ook bij het spijkerdak (de voorloper van het schroefdak) gebeurde. Een schroefdak is aan te bevelen bij nieuwbouw. Het hele rietpakket helpt namelijk mee bij het vormen van een isolatiepakket. Dat werkt uiteraard door in de energierekening. Ook is de kans op brand veel kleiner dan bij een traditioneel rieten dak.

Meer weten?
Rietdekkersbedrijf Wim Bloemert vertelt u graag meer over de verschillende tussen beide soorten constructies. Maak vrijblijvend een afspraak!