Onderhoud

Onderhoud
Rieten daken hebben een levensduur van minimaal twintig jaar, maar veertig jaar is zeker geen uitzondering. De hellingshoek van het dak is daarvoor het meest bepalend. Des te steiler het dak, des te sneller het water afgevoerd kan worden. Voor een lange levensduur is wel goed onderhoud nodig. Met de juiste behandeling verlengt u de levensduur van uw rieten dak zo lang mogelijk. Rietdekkersbedrijf Wim Bloemert uit Staphorst weet precies wat daarvoor nodig is. Wij werken voor zowel particulieren als bedrijven.

Algen en mossen
Riet is een natuurproduct en is als het op een dak ligt, onderhevig aan alle weersomstandigheden. Zo kunnen er algen en mossen op het rieten dak ontstaan. Een regelmatige aanpak hiervan is van het grootste belang. Rietdekkersbedrijf Wim Bloemert is uw specialist, ook voor het verwijderen van algen en mossen. Met onze aanpak zorgen wij dat uw rieten dak langer meegaat.

Vervuild rieten dak
Niet alleen algen en mossen tasten de kwaliteit van uw rieten dak aan. Ook bladeren, dennennaalden of andere materialen die op uw dak terechtkomen hebben op ten duur geen goede invloed. Hoe sneller het dak droogt, hoe beter. Rietdekkersbedrijf Wim Bloemert adviseert daarom om regelmatig het dak te laten inspecteren. Eventuele onderhoudskosten die daaruit volgen, wegen niet op tegen de investeringskosten van een nieuw dak. Wij hebben de kennis, ervaring én materialen in huis om voor u de beste oplossing voor uw rieten dak te verzorgen.

Rietspecialist
Rietdekkersbedrijf Wim Bloemert is een gediplomeerd bedrijf en lid van Vakfederatie Rietdekkers. Uw rieten dak is bij ons in vertrouwde handen. Wij zijn specialist in het leggen van rieten daken én het onderhoud daarvan. Vraag naar al onze mogelijkheden.